doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Het fortuin van Ronald N. ’De Bankier van de onderwereld’

Het Openbaar Ministerie heeft maandag duidelijk gemaakt wat hun eisen zijn in het proces tegen Ronald N. Als het aan het OM ligt, gaat de 58-jarige man uit Breda niet alleen acht jaar lang achter de tralies, maar wordt ook nog zijn hele criminele vermogen afgepakt. En dat is nogal een stapel geld.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Het fortuin van Ronald N. ’De Bankier van de onderwereld’

Criminelen die hun geld niet kwijt konden bij de bank of op zoek waren naar iemand die hun zwarte geld in een schoon jasje wilde steken, konden gemakkelijk terecht bij Ronald N. De Bredanaar zou uit drugsdelicten alleen al meer dan zes miljoen euro witgewassen hebben, waarbij hij niet schroomde om een tonnetje voor zichzelf aan de kant te zetten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

26Staaldiep

Al vanaf 2015 werd N. in de gaten gehouden door de financiële recherche. Ze kregen tips dat de 58-jarige een vast adres was voor meerdere criminelen. Er werd een onderzoek gestart dat de naam 26Staaldiep kreeg. Algauw bleek N. sterke vertrouwensbanden te hebben met talloze zwartspaarders, achter wiens rug hij per klant vaak honderdduizenden euro’s buitmaakte. Bij sommigen verdween meer dan een miljoen euro naar N. zijn eigen rekening.

God in Frankrijk en de Caraïben

Dat geld wist hij goed te spenderen. N. had een paar mooie huisjes in de zon en hij charterde eens in de zoveel tijd een privéjet met een prijs van 68.000 per vlucht. De officier van justitie vertelde dat N. leefde als God in Frankrijk en de Caraïben. Daar woonde hij in een villa met uitzicht op de zee en toerde hij rond in een paar pronkstukken uit zijn collectie met oldtimers.

Arrestatie

Toch was al het geld op aarde niet genoeg om N. te beschermen tegen de lange arm der wet. In 2018 liet hij zijn gezicht heel eventjes zien in Eindhoven, precies lang genoeg voor de politie om hem in de boeien te slaan en mee te brengen naar de gevangenis, waar hij twee jaar in voorarrest zat in afwachting van de eisen van het OM. Nu zij hun verhaal hebben gehouden, volgt vandaag ook nog de reactie van de verdediging.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws