doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Gigantisch houten geslachtsdeel verdwijnt van Duitse berg

De regio Allgäu in het Duitse Beieren is in rep en roer, want hun ‘Holzpenis’ is plotseling foetsie. De gigantische houten fallus die al vier jaar lang over een richel van de Grüntenberg waakt, verdween dit weekend als sneeuw voor de zon.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Gigantisch houten geslachtsdeel verdwijnt van Duitse berg

Mysterie

Toen de reusachtige paal vier jaar geleden plotseling uit het niets opdoemde, veroorzaakte hij ook al verwarring. De bewoners van het nabije Rettenberg wisten niet waar de houten worst vandaan kwam. Het vermoeden was dat lokale jongeren hem uit een grote boomstam hadden gehakt en vervolgens met een slee de berg op hadden gesleept. De ‘Holzpenis’ werd algauw een toeristische trekpleister, waar jaarlijks talloze bergbeklimmers mee op de foto gingen.

Omgevallen

Vorige week waren er al tekenen dat iemand met het culturele hoogtepunt had zitten sjoemelen. Op een ochtend lag hij plotseling op zijn kant. Het gerucht ging dat een lokale koe tegen de paal had zitten schuren, waardoor hij was omgevallen. Er werd een campagne opgezet op sociale media om vrijwilligers te trekken die de boomstam weer ‘stijf’ konden krijgen. Zij wisten hem eind vorige week weer rechtop te zetten.

Verdwijning

Heel lang heeft het monument niet overeind kunnen staan, want afgelopen weekend is het opnieuw verdwenen en deze keer misschien wel voorgoed. Het lijkt alsof de stam is afgezaagd, want op de plaatse delict was alleen nog een stomp en een hoop zaagsel te vinden. De politie is een zoektocht gestart, maar voorlopig tasten ze nog in het duister.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws