doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Voetbalster protesteert tijdens moment stilte voor Maradona

Bij talloze voetbalwedstrijden over de hele wereld werd van tevoren een kort moment van stilte gehouden vanwege het overlijden van Diego Maradona. Maar op één veld, in de derde divisie van het Spaanse vrouwenvoetbal, begon een speelster te protesteren.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Voetbalster protesteert tijdens moment stilte voor Maradona

Het gaat om de 24-jarige Paula Dapena. Tijdens een eerbetoon aan Maradona, waarbij haar hele team voor de overleden voetballer ging staan, besloot zij uit protest achterstevoren op de grond te gaan zitten. De reden voor haar demonstratie? Aandacht voor huiselijk geweld.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Fouten

Dapena vertelde in een uitzending van het radioprogramma A Diara dat ze Maradona een geweldige voetballer vond, maar dat ze geen minuut stilte wilde houden voor iemand die huiselijk geweld gebruikte.

Maradona heeft zelf gezegd dat hij nooit een vrouw aangevallen heeft, maar in 2014 werd een video gelekt waarop te zien was dat hij zijn toenmalige vriendin Rocio Olivia in haar gezicht sloeg. Bovendien is de dag waarop Maradona overleed, 25 november, ook de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen.

Of dat reden genoeg is om juist het moment dat telt als eerbetoon aan de voetballer Maradona te gebruiken om de aandacht te leggen op zijn fouten buiten het veld? Volgens Dapena in ieder geval wel.

Geen spijt

De teamgenoten van Dapena sloten zich niet bij haar aan en er kwam veel kritiek op de protestactie, maar in de uitzending van A Diaro vertelde Dapena dat ze geen spijt heeft van haar gedrag.

Het statement van Dapena zal in ieder geval niet heel goed geweest zijn voor de moraal van haar team, want ze verloren die middag met 10-0 van thuisploeg Deportiva de Abegondo.

Laatste nieuws