doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Horeca komt met ultimatum: ‘op 17 januari gaan we weer open’

Nederlandse horecabedrijven zijn de lockdown langzamerhand wel zat. Als politiek Den Haag geen extra steun geeft aan de horeca, doen ze op 17 januari gewoon de deuren weer open.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Horeca komt met ultimatum: ‘op 17 januari gaan we weer open’

De horeca staat op het punt van verzuipen, meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in een persbericht. Inmiddels zitten de deuren van de meeste bedrijven alweer zes weken op slot en extra steun van de overheid kunnen ze ook niet verwachten. “Zo houden we het niet langer vol”, staat er in het persbericht.

Onduidelijkheid

De verwachting was dat horecabedrijven half december wel weer zouden mogen openen, maar minister De Jonge heeft roet in het eten gegooid. Volgens hem mogen de Nederlandse bedrijven nog een extra maandje wachten voor ze weer gasten binnen kunnen laten. De onduidelijkheid over het moment waarop de deuren weer open mogen, zorgt bij veel horecabedrijven voor problemen. “De meeste ondernemers zien een faillissement te dichtbij komen. Het kabinet moet nu echt iets doen, duidelijkheid scheppen”, zegt Johan de Vos, vicevoorzitter van KHN Breda in een gesprek met De Telegraaf.

Premier Rutte

Mark Rutte heeft nog niets losgelaten over eventuele steun of heropening van de horeca. Volgens hem doet de overheid alles om het land door de crisis heen te slepen en daarbij zou het sluiten van de horeca noodzakelijk zijn: “Ik hoop natuurlijk zielsgraag dat deze prachtige bedrijven weer snel open kunnen, maar ik kan daar nu niet een belofte op doen, dat gaat gewoon niet.”

Laatste nieuws