doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Fatale ruzie om wifi: broer doodt zus

Elke zondag delen we een internetklassieker. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het delen de moeite waard is. Met vandaag, een fatale ruzie om een wachtwoord.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Fatale ruzie om wifi: broer doodt zus

Een knaap die zijn zus om het leven heeft gebracht bij een geschil over het wachtwoord van de wifi verdwijnt voor de rest van zijn leven in het gevang.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Wifi. Een belangrijk begrip in de huidige maatschappij. Gelukkig ook weer lang niet zo belangrijk om er voor op de vuist te gaan. Laat staan iemand ervoor om het leven te brengen, niet waar? Nou, in de stad Macon in de Amerikaanse staat Georgia is dat wel gebeurd. De 18-jarige Kevon Watkins is tot een levenslange celstraf veroordeeld voor het wurgen van zijn 20-jarige zus Alexus Breanna Watkins.

Wurggreep

Het dodelijke incident vindt in februari 2018 plaats. Kevon, destijds nog een knulletje van slechts zestien jaar oud, verandert thuis het wachtwoord van de wifi. Hij wil namelijk gamen zonder dat anderen van het internet gebruik kunnen maken. Dit zet kwaad bloed bij de rest van het gezin Watkins. Moeder Latoya Watkins eist dat haar zoon het nieuwe wachtwoord met hen deelt. Dit weigert Kevon en algauw loopt de situatie uit de hand. Alexus mengt zich in de ruzie: ze vreest dat Kevon hun moeder anders aan zal vliegen. Kevon incasseert een klap van zijn oudere zus, maar krijgt algauw de overhand en houdt haar hoofd vervolgens in een wurggreep. Hierop belt Latoya de politie. Als agenten een kwartiertje later arriveren, heeft Kevon zijn zuster nog altijd stevig in de houdgreep. Dit blijkt Alexus fataal te zijn geworden: pogingen de jonge vrouw te reanimeren mislukken.

Achter tralies

Op de vraag waarom hij zijn zus niet eerder losgelaten heeft, verklaart Kevon dat zijn zus hem anders in elkaar zou slaan. Kevon beweert voorts voor de rechtbank dat hij van zijn zus houdt en dat hij haar nooit heeft willen doden. Zijn verweer mag niet baten: hij zal de rest van zijn leven doorbrengen achter tralies.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws