doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Oostenrijks dorp ‘Fucking’ verandert naam

Na eindeloos gehannes van toeristen bij de plaatsnaamborden, heeft de burgemeester van Fucking uiteindelijk opgegeven en besloten om de naam van het dorp te veranderen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Oostenrijks dorp ‘Fucking’ verandert naam

Het Oostenrijkse gehucht draagt de naam ‘Fucking’ al ruim 1000 jaar met trots, maar aan die rijke geschiedenis komt spoedig een einde. Burgemeester Andrea Holzner is alle media die haar lastigvallen over de naam van haar kleine dorpje spuugzat. “Ik kan bevestigen dat het dorp een nieuwe naam krijgt. Meer wil ik er niet over kwijt”, zegt ze tegen de Oostenrijkse zender Oe24.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Welke titel schittert er straks op de plaatsnaamborden van het deze metropool? Vanaf 1 januari 2021 draagt het de naam 'Fugging'! Of het nou echt veel verschil gaat maken met de toeristen, moet nog blijken. Alle 100 inwoners van het dorp zullen waarschijnlijk nog steeds buitenlanders gewapend met camera’s en selfiesticks op de foto zien gaan bij de plaatsnaamborden, want zeg nou zelf: is Fugging echt veel beter dan Fucking?

En als de naamswijziging toch het plezier van de toeristen wegneemt, dan gaan ze toch gewoon naar één van de buurdorpen, Oberfucking en Unterfucking. Tenzij die hun naam ook veranderen natuurlijk.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws