doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Theo Hiddema drong niet aan op vertrek Baudet

Gisteravond werd bekend gemaakt dat Thierry Baudet opstapt als de lijsttrekker van Forum voor Democratie. Verschillende media hebben gemeld dat hij noodgedwongen moest stoppen na een ultimatum waar onder andere Theo Hiddema zich bij aansloot, maar dat blijkt niet waar te zijn.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Theo Hiddema drong niet aan op vertrek Baudet

Maandagavond zou er volgens het NRC een ultimatum gepresenteerd zijn, waarbij de top van de kandidatenlijst van het FvD zich keerde tegen Baudet. Theo Hiddema, de nummer 2 op de lijst, zou daarbij gedreigd hebben om op te stappen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Uit een interview met AD-journalist Tobias den Hartog blijkt nu dat Hiddema zich noch tegen Baudet, noch tegen de voorzitter van de jeugdvereniging van Forum, Freek Jansen, heeft uitgesproken. Integendeel, Hiddema noemt Baudet een schat en zegt dat Jansen ‘van alle kanten deugt’.

Toekomst van de partij

Over de toekomst van de partij heerst nog wel onzekerheid. Freek Jansen zou zich eerst terugtrekken, maar lijkt zich nu toch verkiesbaar te stellen. Het is verder nog onduidelijk wie Baudet als lijsttrekker zal gaan opvolgen. Er is nog geen officiële verklaring gekomen vanuit de partij.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws