doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

20 jaar cel geëist na ijzingwekkende brandmoord in garage Breda

Op 28 april 2019 vond er een brute poging tot moord gedaan in een garage aan de Sparrenweg in Breda. Het slachtoffer, Ger van Zundert, werd overgoten met wasbenzine en in brand gestoken. Het OM heeft nu 20 jaar celstraf en tbs geëist tegen de hoofdverdachte, een 52-jarige man.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
20 jaar cel geëist na ijzingwekkende brandmoord in garage Breda

Brand

De 49-jarige Van Zundert werd met tie-wraps vastgebonden aan een stoel, waarna hij in brand gestoken werd. Door de hitte smolten de tie-wraps, waardoor hij weg kon lopen uit de garage. Van Zundert wist het huis van de buren te bereiken, waarna hij in contact kon komen met de politie. Hij was in de uren na de aanval nog aanspreekbaar, maar de volgende dag overleed hij aan zijn verwondingen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Bier en sigaretten

Aan de politie vertelde Van Zundert dat zijn voormalig zakenpartner, Janie H. het vuur aangestoken zou hebben. Daarna zou H. een sigaret hebben gerookt en een biertje hebben gedronken terwijl hij naar het brandende slachtoffer keek. Op de plaats delict werden later inderdaad peuken en een blik bier met DNA van het slachtoffer gevonden.

Nooit meer de straat op

Het OM eist naast de celstraf ook tbs. “Deze man mag niet meer de straat op. In ieder geval niet onbehandeld”, sprak de officier van justitie. H. zegt dat hij al zijn hele leven lang een ‘kronkel’ in zijn hoofd heeft, maar officieel is er geen geestelijke afwijking bij hem vastgesteld. H. weigerde om mee te werken aan onderzoek van het Pieter Baan Centrum

Naast H. zijn er nog twee andere verdachten die mogelijk aanwezig waren bij de aanval. Naar hen wordt nog verder onderzoek gedaan. De rechtbank zal op 4 december uitspraak doen over de moord.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws