doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Carbidschieten wordt in steeds meer gemeentes verboden

Een vuurwerkverbod hebben we al, maar nu wordt ook het enige alternatief, carbidschieten, in meerdere gemeentes verboden.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Carbidschieten wordt in steeds meer gemeentes verboden

De burgemeester van Den Haag hakte vandaag de knoop door: geen carbid in de hoofdstad van Zuid-Holland. Ook Groningen, Dordrecht en allerlei kleine gemeenten zijn al bezig met het instellen van een verbod op carbidschieten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Weinig ervaring

Veel gemeenten zijn bang voor ongelukken, omdat mensen die geen ervaring hebben dit jaar plotseling toch met carbid in de weer willen gaan. Vorig jaar belandden er minder dan 100 mensen op de spoedeisende hulp door ongelukken met carbid, maar de verwachting is dat het aantal dit jaar veel hoger zal liggen.

Verboden

In een aantal regio’s, zoals Delft, Eindhoven en Leiden, is er al een verbod op carbidschieten. De komende dagen wordt er in verschillende gemeentes overlegd over carbid. Vanavond gaat het Veiligheidsberaad ook in gesprek over het vuurwerkverbod, omdat het mogelijk niet effectief genoeg is. Leden daarvan pleiten bijvoorbeeld voor extra strenge maatregelen in grensgebieden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws