doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Jos B. schuldig bevonden aan seksueel misbruik van Nicky Verstappen

De rechtbank heeft Jos B. schuldig bevonden aan het misbruik en de dood van Nicky Verstappen. Hij is veroordeeld tot 12,5 jaar celstraf. Van doodslag is volgens hen geen sprake, maar B. wordt wel verantwoordelijk gehouden voor de dood van Verstappen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Jos B. schuldig bevonden aan seksueel misbruik van Nicky Verstappen

Onduidelijkheid

Het was lange tijd onduidelijk wat er precies met Nicky Verstappen gebeurd is op 10 augustus 1998. Pas in 2018, ruim 20 jaar na zijn overlijden, werd er een DNA-match gevonden met de 55-jarige Jos B.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

B. werd later dat jaar gearresteerd in Spanje, waarna hij in Nederland een verklaring heeft gegeven. Naar eigen zeggen zou hij het lichaam van Nicky Verstappen gevonden hebben tijdens een nachtelijke fietstocht. Hij claimde dat hij niet schuldig was aan het misbruik en de moord van Verstappen, maar dat hij alleen de kleding van de jongen heeft gefatsoeneerd, waardoor zijn DNA op de kleding terecht is gekomen.

Geen doodslag

B. is niet schuldig bevonden aan doodslag van Nicky Verstappen. Hiervoor is volgens de rechtbank onvoldoende bewijs gevonden. Wel acht de rechtbank hem schuldig aan de dood van Verstappen, als gevolg van B. zijn handelen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws