Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Biefstuk voor kannibalen

Zin in een lekkere diervriendelijke biefstuk? Probeer eens een hapje mensenvlees!

Biefstuk voor kannibalen

Vorige week hadden we het al over de duurste biefstukken ter wereld, gemaakt van koeien die af en toe genieten van een massage en een biertje. Een redelijk diervriendelijk stukje vlees dus, maar sommige mensen willen liever helemaal geen dode dieren op hun bord. Voor degenen die zich bij de vegetariërs hebben aangesloten, maar toch terugverlangen naar een smakelijke biefstuk, is er nu een oplossing.

Vlees uit het lab

Tegenwoordig kan een lekker lapje vlees ook al in een laboratorium gemaakt worden. Een paar cellen uit het lichaam van een koe worden in een schaaltje gestopt, af en toe een beetje bloedplasma erbij en ziedaar: diner zonder dierenleed… Of toch niet? Het bloed dat gebruikt wordt voor deze biefstukken komt namelijk van dode kalfjes, dus echt diervriendelijk kun je het nog steeds niet noemen.

Humane hap

Een groep wetenschappers uit de Verenigde Staten heeft een oplossing voor het probleem, maar wel eentje waar je nekharen van overeind gaan staan. Hun Ouroboros Steak wordt op dezelfde manier gemaakt als andere laboratoriumsteaks, maar de cellen en het bloedplasma komen van mensen. Het kost drie maanden om zo een klein biefstukje te laten groeien, maar dan heb je ook een heerlijk stukje mens op je bord. Eet smakelijk!

Bizar
  • ladbible.com
  • Unsplash