doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Ben Saunders: 'Is Roel van Velzen nog coach?'

Vrijdag begint het nieuwe seizoen van The Voice of Holland. Het eerste werd tien jaar geleden gewonnen door Ben Saunders, die tegenwoordig een tattooshop heeft in Arnhem, en zelden nog de telefoon opneemt. Maar wij hadden mazzel.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Ben Saunders: 'Is Roel van Velzen nog coach?'

Zegt de naam Dennis van Aarssen jou iets?

“Dennis wie? Zegt me niets. Moet ik die kennen?”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Hij is een van de laatste winnaars van The Voice.

“Oh, die gast! Beetje jazzy, toch? Goeie stem wel.”

Mag ik hier uit afleiden dat je het programma niet echt meer volgt?

“Ik zie nog weleens iets voorbijkomen, maar ik ben geen trouwe kijker, nee. Ik ben twee jaar geleden nog wel een keer bij de opnames van The Voice Kids geweest. Mijn dochter deed daar aan mee. De battles overleefde ze nog, maar daarna vloog ze eruit.

Maar papa was trots. En ik vond het vooral ook leuk om daar weer eens rond te lopen. Een hoop ouwe bekenden. Veel goede herinneringen. Jullie krijgen alleen maar mee wat uiteindelijk wordt uitgezonden, maar als ik aan mijn deelname terugdenk, dan denk ik vooral ook aan alles eromheen. Beetje jammen in de kleedkamer en zo. Mooi was dat.”

Mis je het?

“Nee, man. Weet je hoe irritant het is om de hele tijd in de schijnwerpers te staan? Dat iedereen de hele tijd op je let? Dat je overal wordt herkend? Dat was niks voor mij. Nog steeds niet trouwens. Als mensen me nu vragen of ik Ben Saunders ben, dan zeg ik: nee, ik ben z’n broertje, je weet wel, die klootzak, haha! Ik hoef al die aandacht niet. Laat mij maar lekker met rust. Laatst was ik een week lang mijn telefoon kwijt. Vooral ook omdat ik er niet naar gezocht heb. Ik haat mobiele telefoons. Ze nemen je in beslag. Ik heb zelfs een jaar lang helemaal geen telefoon gehad. Fuck it, weet je. Mijn vrienden weten me toch wel te vinden en als mensen me willen spreken, dan komen ze maar naar mijn shop.”

Zing je nog?

“Zeker weten. Er komt binnenkort een nieuwe single uit: My Gypsy Girl.

Gaat over mijn vrouw. Wat dat betreft vond ik die lockdown van eerder dit jaar wel super eigenlijk. Ik liep al langer rond met het plan om meer met mijn muziek te gaan doen, maar ik heb het superdruk in mijn shop, dus dat moest altijd in de avonduren. Maar toen kwam die lockdown en moest de shop ineens acht weken dicht. Dat is voor mij echt een supertijd geweest. Lekker thuis met mijn vrouw en kinderen, eindelijk weer tijd voor het schrijven van nieuwe nummers. Doe mij nog maar zo’n lockdown.”

Wanneer verschijnt je nieuwe single?

“Wanneer ik dat wil.

Dat is ook zoiets, weet je. Fuck deadlines. Aan dat soort shit doe ik niet meer mee. Mijn hart ligt nog altijd bij de muziek, maar ik doe het wel op mijn eigen manier. Ik laat me niet meer door een of andere manager vertellen wat ik moet doen en wanneer. Fuck that, weet je. Die tijd is geweest.”

Ga je kijken vrijdag?

“Geen idee. Weet je wat het ook is? Volgens mij had The Voice vroeger een veel positievere vibe. Ik weet niet waar dat aan ligt. Ik denk vooral aan de coaches. Daar zitten nu een paar rappers, toch? Vroeger zaten er gewoon leukere mensen op die stoelen. Angela Groothuizen bijvoorbeeld, echt een geweldige vrouw.

En is Roel van Velzen nog coach?”

Die is acht jaar geleden gestopt, Ben. “Oh. Sorry!”

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van the Voice of Holland is morgenavond 20 november (20.30 uur) te zien bij RTL4.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws