doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Blunder OM: Foto’s kroongetuige Nabil B. voor de vierde keer gelekt

Er zijn opnieuw problemen in het Marengo liquidatieproces. Foto’s van kroongetuige Nabil B. zijn per ongeluk terechtgekomen in het dossier van een andere zaak. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Blunder OM: Foto’s kroongetuige Nabil B. voor de vierde keer gelekt

B. is de kroongetuige in het proces tegen Mocro Maffia-kopstuk Ridouan Taghi. Taghi, de hoofdverdachte in het Marengoproces, wordt verdacht van een aantal liquidaties en pogingen daartoe. Daarnaast worden Taghi en zijn handlanger Saïd R. verdacht van het leiden van een criminele organisatie en grootschalige drugshandel.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Al drie keer werden er foto's van de kroongetuige gelekt en het lijkt erop dat het OM opnieuw fouten heeft begaan. In een bericht op Twitter laat Peter R. de Vries weten dat er wederom afbeeldingen van B. in een dossier terechtgekomen zijn.

Bedreigd

Kort nadat bekend werd dat Nabil B. de kroongetuige in het Marengoproces is, werd zijn onschuldige broer geliquideerd. Ook Derk Wiersum, de advocaat van B., werd om het leven gebracht. B. wordt zelf al jarenlang ernstig bedreigd.

Keer op keer fouten

De foto’s van Nabil B. waren te zien in het dossier van een proces-verbaal waarbij hij zelf verdachte is. Het is de vierde keer dat het OM per ongeluk foto’s lekt van de kroongetuige. Eerder was het gezicht van B. te zien op groot scherm in een perszaal en werden er cd-roms verstuurd naar de verschillende procespartijen met een dossier waarin afbeeldingen van B. te vinden waren.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws