doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Fouten bij afstellen auto droegen bij aan slechte race Verstappen 

Dat Max Verstappen vorig weekend in Turkije geen goed resultaat behaalde, mag duidelijk zijn, maar nu blijkt dat hij niet per se de schuldige is. Bij het afstellen van zijn auto ging Red Bull Racing al in de fout.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Fouten bij afstellen auto droegen bij aan slechte race Verstappen 

Voor Max Verstappen was het een weekend om snel te vergeten. De 23-jarige coureur kwam met de grootste moeite van start en hij spinde meerdere keren, wat hem uiteindelijk de zesde plaats opleverde. Het is de eerste race dit seizoen die hij wel wist uit te rijden, maar waarbij hij niet slaagde een plek op het podium te bereiken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Nu blijkt dat Max Verstappen in ieder geval niet geheel schuldig is aan de slechte race. Er zijn technische fouten gemaakt door het team van Red Bull Racing bij het afstellen van de auto. De voorvleugel van de wagens wordt soms tot 1 graad aangepast om de auto beter in balans te brengen. Bij de auto van Verstappen was er een afwijking van 7 graden, een veel te hoge hoeveelheid.

Overigens werd de vleugel pas verkeerd afgesteld ná de spin achter Perez. Dit vertelde Helmut Marko in een interview met Motorsport.com Duitsland. Op dat moment reed Verstappen dus nog wel met een correct afgestelde voorvleugel.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws