doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Politie gaat op jacht naar wietplantage - vindt witlof

Als de politie een tip krijgt over een hoge energierekening, verwachten ze meestal een wietplantage of andere verdachte praktijken. Een ondergrondse moestuin staat niet heel hoog op de lijst.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Politie gaat op jacht naar wietplantage - vindt witlof

Hennep halen

Het was ‘hennephaaldag’ voor een stel agenten uit Geleen. De zoveelste amateuristische wietkweker had zijn energierekening weer lekker hoog op laten lopen. Hoog tijd voor een bezoekje van de lokale politie dus!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Eenmaal aangekomen bij de verdachte woning, zagen de agenten meteen een opvallende pvc-buis uit de kelder steken. Het was voor de politie snel duidelijk: hier wordt iets illegaals uitgevoerd. Dan rest er nog maar één ding: aanbellen maar! En hopen dat de criminele kweker niet voor al te veel problemen zorgt als hij de deur opendoet.

Een warm welkom

Dat was zeker niet het geval, want de vrouw de huizes liet de agenten rustig binnen. Ze was wel een beetje verbaasd over het bezoek van de politie, maar verder vond ze het geen enkel probleem dat de agenten even rondsnuffelden door haar woning. “Neem de tijd, heren! kopje koffie? Suiker erbij?”

De zoektocht van de agenten werd doorgezet, want hoe onschuldig de vrouw ook leek, die hoge energierekening moest ergens vandaan komen. In de kelder ontdekte één van de agenten een houten bouwwerk dat leidde naar een kruipruimte Daar vond hij dan uiteindelijk de ‘wietplantage’: een witlofkwekerij. De heer des huizes vond het leuk om de ondergrondse groente te kweken.

Verrassend genoeg staat er geen witlof in het wetboek, dus de bewoners waren niet illegaal bezig. Ze hoeven dan ook niet voor de rechter te verschijnen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws