doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Statement tegen racisme? UEFA zegt nee

Het is ondertussen een jaar geleden dat het Nederlands elftal een statement maakte tegen racisme, nadat een wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior stil werd gelegd vanwege racistische uitspraken van het publiek. Nu wil Oranje opnieuw een statement maken, maar daar steekt de UEFA een stokje voor. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Statement tegen racisme? UEFA zegt nee

Statement 

Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum hielden vorig jaar de armen bij elkaar tijdens de wedstrijd tegen Estland. Reden daarvoor was het gedrag van supporters tegen Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira. Wat tuig op de tribune besloot hem racistische uitspraken naar het hoofd te slingeren, waarna de wedstrijd werd stilgelegd.

#Onelove

Een jaar na het statement van de Oranje-internationals wil het Nederlands elftal in een speciaal shirt spelen, gemaakt voor de campagne #Onelove, waarmee ze racisme in het voetbal tegen willen gaan. De UEFA wil echter niet dat nationale teams met politieke teksten op het shirt gaan spelen. Einde statement dus.

Ook al is het maar een oefenduel en geen echte wedstrijd: het speciale shirt mag niet aangetrokken worden. In plaats daarvan dragen de Nederlandse spelers de nieuwe tenue alleen tijdens de warming-up.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws