Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Max Verstappen weet hoe hij van Mercedes gaat winnen

Mercedes heeft het kampioenschap al binnen weten te slepen en het is nog maar een kwestie van tijd voordat Hamilton wereldtitel nummer zeven pakt. Toch heeft Max Verstappen wel een plan voor de toekomst: 'om Mercedes te kunnen verslaan moeten we niet doen wat we nu doen.’

Max Verstappen weet hoe hij van Mercedes gaat winnen

Red Bull Racing was hoopvol voor de start van het coronaseizoen, maar het werd al snel duidelijk dat ze vrij kansloos waren tegen het ijzersterke team van Mercedes. En hoewel het team van Hamilton en Bottas vaak bescheiden is over hun kansen in de toekomst, is het volgens Verstappen toch duidelijk dat er iets moet gaan veranderen als hij een kans wil maken tegen Mercedes.

Volgens Verstappen moet de aandacht vooral naar de auto’s van Red Bull Racing gaan: “Als je aan de bedrijfsvoering denkt, dan zijn we heel goed: we hebben heel erg goede pitstops, we zijn goed in de strategie. Daar gaat volgens mij niet zoveel mis. Maar we hebben bijvoorbeeld te weinig power. Dus er zijn nog wel behoorlijk wat dingen te doen om Mercedes te kunnen verslaan”, vertelt hij in een interview met F1.

Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar helaas wordt er volgend seizoen weer in dezelfde wagens gereden, dus Mercedes gaat er hoogstwaarschijnlijk gewoon weer met de winst vandoor. Of Red Bull Racing in de jaren daarop wel weer mee gaat strijden voor de titel, moet nog blijken.

Sport
  • Autobahn.eu
  • BrunoPress