doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Aangifte voor schieten op ‘Wilders’

Dit weekend knalden er een paar kogels door het hoofd van een uitgeprinte foto van Geert Wilders. De politiek leider van de PVV heeft ondertussen laten weten dat hij aangifte gaat doen tegen de schutter.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Aangifte voor schieten op ‘Wilders’

Afgelopen zondag kwam er een video online waarin Sait Cinar een pistool tevoorschijn haalt en een magazijn lost op een foto van Geert Wilders. “Dit is vrijheid van meningsuiting,” roept Cinar tijdens het beschieten van de afbeelding, waarna hij nog even meldt dat de foto eigenlijk ‘een cartoon’ is.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Opruiing

Het is niet de eerste keer dat Cinar zijn paffer van zolder haalt om een vreemde video te maken. In 2014 sloegen de stoppen al bij hem door. Toen leek het hem verstandig om in zijn huis in Turkije net te doen alsof hij op joden schoot, terwijl hij een betoog hield over IS. Vervolgens pakte hij het vliegtuig naar Nederland, waar hij meteen aangehouden werd voor opruiing.

Volgens Cinar maakte hij de video om ‘aandacht te trekken’. De stunt leverde hem uiteindelijk 60 dagen gevangenisstraf op, waarvan 44 voorwaardelijk. Of zijn nieuwste video weer reden genoeg is voor een paar nachten in de cel, moet nog blijken. Waarschijnlijk is ook dit filmpje weer opgenomen in Turkije, waardoor een aanhouding nog wel even kan duren.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws