doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Amerikaanse hond verkozen tot burgemeester 

Er heerst verkiezingsgekte in Amerika, maar de belangrijkste race is over. Terwijl mensen zich op de achtergrond nog druk maken om de presidentsverkiezingen, is de race in Rabbit Hash al over. Daar heeft men de Franse bulldog Wilbur Beast tot burgemeester verkozen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Amerikaanse hond verkozen tot burgemeester 

Rabbit Hash is een wonderbaarlijk plaatsje in de Amerikaanse staat Kentucky. Er wonen iets meer dan 300 mensen en het is vooral bekend vanwege de General store die al sinds 1831 de hoofdstraat siert. Iedereen die binnen een uur loopafstand van het dorp woont, mag zichzelf verkiesbaar stellen als burgemeester. Je zou zeggen dat er geen hond op zo’n kleine verkiezing afkomt, maar het tegendeel is waar. Al sinds 1998 volgen verschillende viervoeters elkaar op als burgemeester van dit merkwaardige dorp.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De eerste hond die het stadhuis introk, Goofy Borneman, overleed helaas tijdens zijn eerste termijn. Sindsdien hebben vier andere blaffers de titel van burgemeester mogen dragen. Wilbur Beast is de laatste die zich aansluit bij deze curieuze groep. Met een historische 13.143 stemmen wist hij dit jaar de verkiezingen te winnen.

De overwinning van Wilbur werd dinsdag bekendgemaakt door Lady Stone, een bordercollie en en ambassadeur van van Rabbit Hash. De nieuwe burgemeester zal zijn post behouden tot de volgende verkiezingen in 2024.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws