doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Nederland stijgt boven België uit op coëffieciëntenlijst

Voor onze zuiderburen was het geen beste week in het Europese voetbal, terwijl de Nederlandse clubs juist succes wisten te boeken. Op de coëfficiëntenlijst van de UEFA komen we daardoor net boven de Belgen uit.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Nederland stijgt boven België uit op coëffieciëntenlijst

Heb je de laatste dagen een oog gehouden op de uitslagen van het Europees voetbal? Dan weet je waarschijnlijk dat het voor de Belgen een belabberde week was. In de Europa League werd elk Belgisch team verslagen en Club Brugge werd met 3-0 platgewalst door Borussia Dortmund in de Champions League.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Hoewel de Nederlandse teams nou niet echt fantastisch presteerden, was het verschil met het belabberde balspel van de zuiderburen groot genoeg om ons een plekje naar boven te takelen op de ranglijst van de UEFA. Met 34.600 punten achter onze naam staan we nu op de achtste plaats, maar hebben we daar ook wat aan?

Nederland in de top

Een plaatsje omhoog klinkt misschien lekker, maar het is nog steeds spannend voor Nederland. De voorsprong op België is maar 600 punten groot en ook Oostenrijk hijgt nog in onze nek. Het eerstvolgende land dat boven ons staat is Rusland, met een dikke voorsprong van bijna 4.000 punten.

Stel dat we op magische wijze de wodkadrinkers uit het oosten voorbij weten te gaan, dan heeft dat nog steeds geen effect, want pas als Nederland plaats zes bereikt, krijgen we een extra plek in de Champions League. En wie bewaakt die heilige zesde plaats? Portugal, met een kleine 10.000 punten meer dan Nederland. Van die extra plek in de Champions League kunnen we voorlopig dus alleen maar blijven dromen.

Toch is een plek hoger in de top tien wel lekker, want iedereen in die groep heeft hoe dan ook recht op één ticket voor de Champions League. Met plaats acht is Nederland dan toch iets dieper in het veilige gebied.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws