doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Max Verstappen ‘racistisch’ volgens Mongoolse regering vanwege uitspraak “Wat een mongool”

Max Verstappen kreeg afgelopen weekend een aanvaring met Lance Stroll tijdens de tweede vrije training. Verstappen schold Stroll in zijn frustratie uit voor een mongool, waar de regering van Mongolië niet zo blij mee is.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Max Verstappen ‘racistisch’ volgens Mongoolse regering vanwege uitspraak “Wat een mongool”

“Jezus Christus, wat een achterlijke. Ik heb schade. Wat een mongool.” De woorden van Max Verstappen bereikten de buitenwereld via streamingdienst F1 TV. Het werd meteen opgepikt door een aantal organisaties, zoals Mongol Identity, wat overigens helemaal geen organisatie uit Mongolië is, maar uit Schotland. Verstappen probeerde nog uit te leggen dat er geen racistische bedoelingen achter de uitspraak zitten, maar dat lijkt geen effect te hebben nu ook de Mongoolse regering kritiek levert op de coureur.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Excuses

Zij eisen excuses van Red Bull en Aston Martin voor het gedrag van Max Verstappen, wat volgens hen ‘onethisch’ zou zijn. De Mongoolse ambassadeur Purevsuren trekt nu het nieuw gelanceerde We Race As one-initiatief van de F1 tegen racisme in twijfel.

Verstappen heeft zijn excuses al aangeboden aan Stroll en wil het probleem niet groter maken dan het is. Volgens Christian Horner is het verder intern besproken en zijn ze tevreden met de verontschuldiging.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws