doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Bij de politierechter: 'de bakker komt voor'

Alvaro is fulltime bakker van beroep, maar gelet op zijn strafblad blijft er nog genoeg tijd over voor zijn criminele hobby’s.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Bij de politierechter: 'de bakker komt voor'

Alvaro* (28) is hier vandaag als verdachte in een strafzaak, maar als deelnemer bij een Mister Universe-verkiezing zou hij ook geen slecht figuur slaan. Hij is atletisch, onberispelijk gekleed en verzorgd, en zeker twee meter lang.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

“U werkt in een bakkerij?” vraagt de rechter terwijl ze door zijn dossier bladert.

“Klopt,” zegt Alvaro. “Elke ochtend om vijf uur beginnen.”

“Maar u bent niet zomaar een bakker,” zie ik.

“Hoe bedoelt u?”

“Als ik uw strafblad zo eens bekijk,” zegt de rechter.

“Oh dat,” zegt Alvaro. “Ja, d’r is weleens wat gebeurd, ja.”

“Acht maanden celstraf voor een diefstal, lees ik hier. Drie jaar cel voor afpersing... met geweld...”

“Dat was een ripdeal,” verduidelijkt Alvaro.

“En dan zie ik hier ook nog een celstraf van vier jaar openstaan voor een andere diefstal met geweld...” gaat de rechter door.

“Daartegen zijn we in hoger beroep gegaan,” zegt Alvaro. “Die uitspraak is volgende week.”

“Dus dan zou u voor langere tijd...” “Daar ga ik niet vanuit,” onderbreekt hij de rechter voordat die het doemscenario hardop kan uitspreken.

Daarna grijpt Alvaro haar bij de haren, waarna hij met een bosje duurbetaalde extensions in zijn handen staat

Maar first things first. Vandaag zit Alvaro voor de politierechter omdat hij zijn vriendin en een vriendin van haar zou hebben mishandeld. Op een zaterdagnacht zoekt hij zijn geliefde op in een trendy nachtclub. Zelf heeft hij die avond ook niet stilgezeten. Hij heeft flink wat gedronken. Wanneer zijn vriendin naar zijn zin te lang met haar telefoon bezig is, grist hij het ding uit haar handen en loopt ermee richting uitgang. Hij vertrouwt haar niet. Ze gaat vreemd, denkt hij. Boos beent zijn vriendin achter hem aan. Pas buiten achterhaalt ze hem, maar voordat ze haar telefoon uit zijn handen kan grissen, heeft ze de eerste twee klappen in haar gezicht al te pakken. Levenloos en hevig bloedend wordt ze even later door een vriendin op straat gevonden. Wanneer die zich over haar ontfermt, ziet ze de nog altijd withete Alvaro op zich afkomen. Ook zij krijgt een klap van hem, zo beweert ze. Daarna grijpt hij haar bij de haren, waarna hij met een bosje duurbetaalde extensions in zijn handen staat. De verklaringen van enkele ooggetuigen liegen er niet om: “Ze zat helemaal onder het bloed,” zei een bezoeker van de club. “Ik dacht dat ze dood was,” zei een ander. Maar volgens Alvaro is dat beeld sterk overdreven.

“Ik heb haar van mij af geduwd en toen is ze gevallen,” zegt hij. “Het kan zijn dat ze bij die val gewond is geraakt. Maar ik heb haar niet geslagen. Al helemaal niet met mijn vuist. Dan had ze er waarschijnlijk wel anders uitgezien.” Maar aan die theorie hecht de rechter weinig waarde. Voor het uitdelen van de klappen aan zijn vriendin is volgens haar meer dan voldoende bewijs. In tegenstelling tot de klap die hij de tweede vrouw zou hebben gegeven; die is door niemand gezien. En iemands haarextensies eruit trekken is niet netjes, maar het is geen mishandeling.

De straf neemt Alvaro ter kennisgeving aan. Een boete van 1000 euro waarvan de helft voorwaardelijk en een week voorwaardelijke celstraf. Klein bier vergeleken bij wat hem volgende week boven het hoofd hangt.

*Alle namen in deze rubriek zijn om privacyredenen gefingeerd.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws