doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Eigenaar restaurant betrapt slapende inbreker naast bier en half opgegeten cheesecake

De eigenaar van de 808 Bar & Kitchen in Sunderland kreeg een vreemde verrassing toen hij de deuren van zijn restaurant opende op 24 oktober. Op het toilet vond hij een emmer gevuld met bier, cider en een halve cheesecake. Naast de emmer op de vloer lag een slapende inbreker.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Eigenaar restaurant betrapt slapende inbreker naast half opgegeten cheesecake

Nathan, de uitbater van het restaurant, had al zo’n vermoeden dat er op de nacht van 23 op 24 oktober bij zijn restaurant ingebroken was. Toen hij de camerabeelden van de voorgaande avond bekeek, werd zijn vermoeden bevestigd. Twee onbekende mannen waren ’s nachts het pand binnengegaan, maar slechts één van hen leek achteraf weer vertrokken te zijn.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Doornroosje

Het mysterie werd opgelost toen hij later zijn restaurant binnenkwam en daar doornroosje aantrof, slapend naast de buit die de vorige nacht in een emmer was gestopt. “Ik schrok en bedacht dat ik snel iets moest zoeken om mezelf te verdedigen”, zei Nathan tegen Fox News. “Toen realiseerde ik me dat de inbreker diep in slaap lag te snurken. Ik besloot snel mijn sleutels te pakken, de deuren op slot te doen en de politie te bellen.”

Toen agenten even later op de plaats delict arriveerden, sliep de dief nog steeds. Ze namen zelfs de tijd om een plaatje met de criminele logee te maken, waarna hij meegenomen werd naar het bureau. De tweede inbreker is echter nog niet gevonden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws