doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Agent gedood door haan tijdens arrestatie voor illegale hanengevechten

Een Filipijnse agent is afgelopen maandag overleden tijdens een arrestatie in een gebouw waar illegale hanengevechten werden gehouden. Het was echter niet een van de gearresteerde misdadigers die hem het leven ontnam, maar een deel van het bewijsmateriaal.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Agent gedood door haan tijdens arrestatie voor illegale hanengevechten

Christian Bolok was bezig met het oppakken van de hanen toen één van de dieren hem in zijn nek sloeg. Aan de poten van de haan waren scherpe ijzeren punten vastgemaakt voor de gevechten. Het dier raakte een slagader van de agent, waardoor hij in hoog tempo bloed begon te verliezen. Bolok stierf onderweg naar het ziekenhuis.

Hanengevechten

In de Filipijnen worden veel hanengevechten gehouden, maar sinds de lockdown is het geheel verboden. Er worden vaak hoge bedragen ingezet op de verschillende dieren die tot de dood met elkaar moeten vechten. In Aziatische landen is het een miljardenindustrie geworden.

In een interview met VICE bevestigt de lokale leider van de politie dat Bolok de arrestatie niet heeft overleefd. Het is de eerste keer in jaren dat er een ongeluk gebeurt tijdens een arrestatie voor hanengevechten. De laatste keer dat iemand bij een inval overleed, was ruim zeven jaar geleden.

Laatste nieuws