doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Erotische dromen - mannen denken vooral aan exen, vrouwen dromen over vrienden

Waar gaan onze ‘stoutste’ dromen eigenlijk over? Een onderzoek waar 1000 mannen en 1000 vrouwen aan deelnamen geeft duidelijkheid over de personen met wie wij in dromenland het vaakst het bed delen. Laten we eens een blik werpen op de resultaten!
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Erotische dromen - mannen denken vooral aan exen, vrouwen dromen over vrienden

Een nachtje met een beroemdheid, onder de lakens met de baas of een avontuurtje in het openbaar? Al deze soorten dromen komen bijzonder vaak voor, maar lang niet iedereen denkt tijdens het snurken aan dezelfde dingen. Mannen en vrouwen hebben een compleet verschillende top 10 als het om erotische dromen gaat. Dit zijn de meest voorkomende erotische onderwerpen:

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Mannen hebben vooral dromen over:

 1. Hun ex
 2. Iets beschamends
 3. Meerdere mensen
 4. Een beroemdheid
 5. Een avontuurtje in het openbaar
 6. Hun partner die vreemdgaat
 7. BDSM
 8. Een collega
 9. Een vriend(in)
 10. Een vreemde

De ex staat op nummer één bij de heren. Ruim 92% van de mannen heeft wel eens over een nachtje met een oude vlam gedroomd, terwijl maar 52% van de vrouwen daar 's nachts over fantaseert. Ook opvallend: 72% van de mannen droomt over iets beschamends dat gebeurt in bed, terwijl zoiets niet eens voorkomt in de top 10 van de dames.

Vrouwen daarentegen denken vooral aan:

 1. Een vriend(in)
 2. Een collega
 3. Een vreemde
 4. Hun partner
 5. Hun partner die vreemdgaat
 6. Een ex
 7. Een beroemdheid
 8. Hun baas
 9. Meerdere mensen
 10. Iemand die ze haten

Bij vrouwen staat een nachtje met een bekende bovenaan, of het nou een vriend is of een collega. Ook een onenightstand met een vreemde staat hoog op de lijst, terwijl die bij de mannen onderaan staat.

Of het ook wat te betekenen heeft? Niet per se. Eerder onderzoek toonde al aan dat wat je droomt niet per se gelijk staat aan wat je graag in het echt zou zien gebeuren. Maar wie weet komen je stoutste dromen toch wel uit.

Laatste nieuws