doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Dader bioscoopmoorden Groningen krijgt tbs met dwangverpleging

De man die vorig jaar oktober een echtpaar vermoordde in de bioscoop van Pathé in Groningen is veroordeeld tot tbs en dwangverpleging. De 34-jarige Ergün S. krijgt geen gevangenisstraf voor de misdaad.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Dader bioscoopmoorden Groningen krijgt tbs met dwangverpleging

Waarom hij de moorden pleegde, weet hij niet meer en wat hij überhaupt in de bioscoop deed, kan hij zich ook niet meer vertellen. Sterker nog, S. kan zich nauwelijks iets herinneren van de gebeurtenissen van 26 oktober.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Om 7.30 ’s ochtends wist hij de bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep binnen te dringen. Daar dwaalde hij een tijdje rond, waarna hij Gina Visser tegenkwam, die daar als schoonmaakster werkte. S. stak haar dertien keer met een mes, waarna haar man op het rumoer afkwam. Hij en S. raakten met elkaar in gevecht, waarbij de misdadiger hem tien steekwonden toebracht.

Op camerabeelden is te zien dat S. na de moord nog een paar minuten doelloos rondliep door de bioscoop. Daarna verliet hij het gebouw en werd hij een tijdje uit het oog verloren. Een dag later werd hij bij een Gronings tankstation gearresteerd.

Psychische problemen

S. vertelde dat hij rond de tijd van de moord veel leidde aan waanbeelden. Ook had hij last van chronisch slaaptekort, blowde hij buitengewoon veel en nam hij zijn medicatie niet goed. S. Kampt al jaren met psychische problemen en had psychotische wanen. In zijn woonplaats Rotterdam was al een proces gestart om hem gedwongen op te nemen.

Omdat S. Volledig ontoerekeningsvatbaar was tijdens de moord, krijgt hij geen gevangenisstraf. Hij is wel veroordeeld tot tbs met dwangverpleging.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws