doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Nieuwe maatregelen of waarschuwing? Totale lockdown en avondklok niet uitgesloten

Morgenavond zal er weer een persconferentie plaatsvinden over de lockdown. Premier Rutte en minister De Jonge zullen daarbij bekendmaken wat de plannen zijn om de coronacrisis tegen te gaan. Nieuwe maatregelen worden nog niet verwacht, maar er zal waarschijnlijk wel een waarschuwing komen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Nieuwe maatregelen of waarschuwing? Totale lockdown en avondklok niet uitgesloten

Het aantal besmettingen loopt nog steeds op. Eind vorige week hoorden we al dat in dat geval nieuwe maatregelen een mogelijke consequentie zijn. Daarbij zou het kabinet alle mogelijke opties openhouden, waaronder een complete lockdown en een avondklok. Ook zou bijvoorbeeld de maximale groepsgrootte nog kleiner gemaakt kunnen worden en zouden sportscholen misschien moeten sluiten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Avondklok

Een avondklok is één van de strengste mogelijke opties die het kabinet in zou kunnen zetten. In Spanje is afgelopen zondag al besloten om deze maatregel landelijk toe te passen. Daar mag tussen 23.00 en 06.00 niemand meer op straat komen, behalve voor werk. De regering wil dat mogelijk tot in mei 2021 voortzetten. Of de situatie in Nederland net zo streng zou worden is nog maar de vraag.

Waarschuwing

Ondanks de stijgende cijfers lijkt het erop dat er dinsdagavond waarschijnlijk alleen een waarschuwing vanuit het kabinet zal komen. Als mensen zich niet aan bepaalde maatregelen zullen houden en de cijfers blijven oplopen, kan een strengere lockdown ingezet worden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws