doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Extra maatregelen: alle scenario’s op tafel volgens Rutte

De hoeveelheid besmettingen met het coronavirus blijft oplopen. Het kabinet heeft nu besloten dat ook hotels geen alcohol meer mogen schenken na 20.00. Volgende week zal het kabinet verder bekendmaken of de maatregelen nog aangescherpt gaan worden. Volgens Rutte liggen daarbij alle scenario’s op tafel.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Extra maatregelen: alle scenario’s op tafel volgens Rutte

De maatregel voor de hotels gaat vanavond al in. Andere horeca moest al sluiten en voor winkels gold een verbod voor alcoholverkoop na 20.00. Voor hotels werd nog een uitzondering gemaakt, omdat hotelgasten zelf in hun kamer geen eten of drinken kunnen verzorgen. Nu is het ook daar verboden om alcohol te schenken na acht uur 's avonds.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Vier weken strenge lockdown

Red Team, de tegenhanger van het Outbreak Management Team, geeft aan dat ze het liefst vandaag nog een vier weken lange, strenge lockdown willen zien. "Als we nu voor een krachtige lockdown kiezen, kunnen we over een paar weken ons leven weer enigszins normaal oppakken", zegt Wim Schellekens, lid van Red Team, tegen RTL Nieuws. “Maar dan moet we in de tussentijd wel het testbeleid en het bron- en contactonderzoek volledig op de rails hebben."

Red Team wil concrete, strenge maatregelen zien. Ze willen onder andere dat alleen winkels die levensmiddelen bieden open blijven. De scholen moeten ook dicht en mensen moeten nog meer thuis gaan werken. Verder willen ze dat de grenzen van het land zo veel mogelijk gesloten worden.

Wat de plannen van het kabinet precies worden, is nog niet duidelijk. Volgende week zullen zij bekend maken of verdere maatregelen nodig zijn.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws