doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Maffiabaas veroordeeld tot levenslang - is al jaren onvindbaar

Een Italiaanse Maffiabaas is veroordeeld tot levenslang in de gevangenis, maar zelf was hij niet bij zijn rechtszaak aanwezig. Jaren geleden is hij ondergedoken en sindsdien heeft niemand hem ooit nog gezien.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Maffiabaas veroordeeld tot levenslang - is al jaren onvindbaar

De inmiddels 58-jarige Matteo Messina Denaro is door de rechtbank op Sicilië veroordeeld tot levenslang. Denaro, één van de leiders van Cosa Nostra, de Siciliaanse Maffia, is één van de meest gezochte criminelen in Italië. In 1993 dook Denaro onder en sindsdien is hij op de vlucht.

Een jaar voor hij verdween, nam hij deel aan een aantal bomaanslagen. Daarbij kwamen twee belangrijke magistraten, Giovanni Falcone en Paolo Borsellino, om het leven. Het tweetal speelde een belangrijke rol bij het bestrijden van de Italiaanse Maffia. De aanslagen waren een reactie op een groot proces, waarbij meer dan 300 leden van Cosa Nostra betrokken waren, inclusief de kopman Salvatore Riina. In totaal werd er voor 2500 jaar aan gevangenisstraffen uitgedeeld.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Levenslang

Het is niet de eerste levenslange gevangenisstraf die de Maffialeider heeft gekregen. Hij is sinds hij is ondergedoken al schuldig bevonden aan meerdere moorden. In alle gevallen is hij bij verstek veroordeeld.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws