Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Youtube verwijdert kanaal van Lange Frans - claimt geen verband met Arjen Lubach

Woensdagmiddag is het youtube-account van Lange Frans verwijderd van de site "wegens herhaalde of ernstige schendingen van onze communityrichtlijnen”. 

Youtube verwijdert kanaal van Lange Frans - claimt geen verband met Arjen Lubach

Lange Frans gebruikte zijn account behalve voor het uploaden van zijn muziek ook voor het maken van video’s. Daarin vertelt hij bijvoorbeeld dat hij gelooft dat de elite en politici een satanistisch pedofielennetwerk onderhouden.

Arjen Lubach sprak zondag in een uitzending van Zondag met Lubach over complotdenkers onder andere het kanaal van Lange Frans. In de uitzending riep hij Youtube ook op om actie te ondernemen tegen mensen die dit soort informatie verspreiden. Een aantal dagen later werd het account van de rapper in het geheel verwijderd.

Youtube claimt dat de uitzending van Lubach niks te maken heeft met het verwijderen van Lange Frans zijn account. "Het is niet zo dat er bij ons mensen televisie hebben gekeken en toen dachten: goh, hier moeten we wat mee", zegt een voorlichter tegen RTL Nieuws. "YouTube heeft strenge regels op het gebied van bijvoorbeeld haat, intimidatie en (medische) misinformatie. Vorige week hebben we die regels wereldwijd aangescherpt. Dat is de werkelijke reden voor de timing van deze verwijdering”.

Lange Frans liet zijn verdriet horen op Twitter, mede omdat ook al zijn muziek verwijderd was. Arjen Lubach plaatste hier nog een reactie op, waarin hij liet horen dat zoveel censuur van Youtube volgens hem een stap te ver was.

Nieuws
  • BrunoPress