doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Sportschool omgedoopt tot ‘kerk’ om coronamaatregelen te ontwijken

Een sportschool in Krakau moest tijdelijk sluiten vanwege de lockdown in de Poolse stad. De sporters hadden geen zin om thuis te gaan trainen, dus besloten ze hun bedrijf om te dopen tot ‘Kerk van het Gezonde Lichaam’.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Sportschool omgedoopt tot ‘kerk’ om coronamaatregelen te ontwijken

In Polen is een ‘stoplichtsysteem’ gekozen om aan te geven hoe streng de maatregelen in verschillende gebieden moeten zijn. In Krakau gelden de strengste regeles, waardoor sportscholen en zwembaden moeten sluiten. De trainers van Atlantic Sport Fitness, die zichzelf hebben uitgeroepen tot een ‘raad van ouderen’, hebben hun sportschool daarom omgedoopt tot kerk, want kerken mogen wel open blijven. Dit vertelt manager Marta Jamróz in een bericht op Facebook.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Volgens Jamróz worden er op deze wijze in principe geen wetten overtreden. Iedereen in de sportschool houdt zich aan de algemene regels en zorgt ervoor dat alle spullen netjes ontsmet worden na gebruik. “Wie niet naar de sportschool wil komen, hoeft niet te komen,” schrijft de manager.

Of de overheid het ook eens is met het besluit van de trainers is nog maar de vraag. Voorlopig moet de ‘kerk’ gewoon gesloten blijven

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws