doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Andy van der Meijde: 'Ronaldo is zijn vriendin kwijt als ik op bezoek kom!'

Door Bij Andy In De Auto werd oud-voetballer Andy van der Meijde (41) een ongekende YouTube-hit; met zijn nieuwste serie Andy Niet Te Vermeijde komt hij nu ook bij de mensen thuis. Alhoewel, niet bij iedereen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Andy van der Meijde: 'Ronaldo is zijn vriendin kwijt als ik op bezoek kom!'

Klopt het dat je 1600 kilometer naar Rome bent gereden om op bezoek te gaan bij Justin Kluivert, net voordat hij van AS Roma naar RB Leipzig transfereerde?

“Zeker weten! Mij krijg je echt niet het vliegtuig in. Ik heb ooit een nare ervaring tijdens een vlucht gehad, dus ik vind het prima zo. Een Bergkampje, zeg maar. Als mijn vrouw Melisa en de kinderen met het vliegtuig op vakantie willen, dan gaan ze maar. Tenzij het ver weg is, naar een tropisch eiland of zo, dan neem ik wel een dikke slaappil. Als ik maar niks mee krijg van die vlucht. Ik moet ook de controle over het stuur hebben, dus geef mij maar de auto. Ik reed trouwens niet in één ruk naar Rome, hoor. Ik stopte eerst bij Joshua Zirkzee, die bij Bayern speelt in München, en vandaaruit reed ik in negen uurtjes naar Justin.”

Je komt in Andy Niet Te Vermeijde veel te weten over die jongens: Zirkzee heeft een geurtje van Zlatan Ibrahimovic in zijn badkamer staan en Kluivert vertelt in zijn slaapkamer dat hij nog nooit een soa heeft gehad.

“Mooi hè. Ik vind het mooi hoe voetballers en andere YouTube-sterren zo open tegen mij zijn. Ze kennen me: ze weten dat ik altijd in ben voor een lolletje, maar ze weten ook dat ze mij kunnen vertrouwen. Ik ben echt heel trots op deze serie. En zelf bedacht hè! Ik vond vroeger MTV Cribs helemaal te gek, dus ik dacht: dat wil ik ook, maar dan met voetballers. Het wordt uitgezonden op Videoland, maar dat was eigenlijk niet de bedoeling. Ik wilde het gewoon op mijn eigen YouTube-kanaal uitzenden, dat wil ik echt heel groot maken, maar het is mooi dat ik dit nu met een mooier en groter productieteam mocht maken. Ik ben ook bij Mo Ihattaren van PSV geweest, en bij Noa Lang die laatst van Ajax naar Club Brugge verkaste. En bij nog een paar andere jongens, maar daar mag ik nog niks over zeggen.”

Af en toe is het net of we naar Harry Vermeegen zitten te kijken.

“Dat hoor ik wel vaker ja. Harry is echt een held. Ik keek vroeger altijd naar hem, hoe hij bij die jongens thuiskwam en het slaapkamerraam aan diggelen schoot. Nu doe ik ook een spelletje als ik op bezoek ben: ‘Bal in gootsteen.’ Dan moet je proberen om de bal in zo min mogelijk beurten van de slaapkamer in de gootsteen te schoppen. En je mag niks verplaatsen in huis! Als die bal in de eerste beurt al achter een deur verdwijnt, zoals bij Kluivert, of vast komt te zitten onder de tafel, dan heb je pech. Dan zie je maar hoe je dat ding erin krijgt. Niet met een harde leren bal hoor, dat wordt zo’n zooitje. Gewoon met zo’n schuimrubberen bal. Die emotie die bij die gasten vrijkomt, echt prachtig!”

Bij wie zou je nog het liefst op bezoek willen?

“Ik zou best wat internationaler willen gaan. Ik bedoel: ik had Romelu Lukaku ooit in de auto. Nooit gedacht dat mij dat ooit ging lukken, volgens mij heeft hij alleen al op Instagram meer dan zes miljoen volgers, maar ik probeerde het toch. Binnen een kwartier kreeg ik al een antwoord van hem, dat hij het leuk vond om met mij een rondje door Brussel door te rijden. Hij keek altijd naar mijn filmpjes, dat scheelt natuurlijk. Nou, bij hem zou ik best eens thuis willen kijken, in Milaan waar hij nu woont. Of bij iemand in de Premier League. Ik mag het eigenlijk nog niet zeggen, maar ik ben bezig met Real Madrid, om daar een paar spelers van te strikken. En nee, ik noem geen namen, haha!”

Nooit iemand als Cristiano Ronaldo geprobeerd?

“Die laat helemaal niemand binnen joh. Dat is maar goed ook, want zijn vriendin is waarschijnlijk thuis. Die is ‘ie mooi kwijt als ik op bezoek kom!”

Andy Niet Te Vermeijde is nu te zien op Videoland!

Laatste nieuws