doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Virgil van Dijk mogelijk lang uitgeschakeld na knieblessure

De 29-jarige aanvoerder van het Nederlands elftal raakte afgelopen weekend geblesseerd tijdens de Merseyside-derby. Aan het begin van de wedstrijd tussen Liverpool en Everton raakten zijn kniebanden beschadigd bij een botsing met doelman Jordan Pickford.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Virgil van Dijk mogelijk lang uitgeschakeld na knieblessure

De verdediger van Liverpool maakte op social media een statement over zijn blessure en de revalidatie: "Ik bekijk mijn revalidatieproces van dag tot dag. Mijn focus ligt daar volledig op. Voor nu zal ik al het mogelijke doen om mijn ploeggenoten te ondersteunen in de belangrijke weken die gaan komen. Ik zal terugkeren.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Aankomende woensdag zou Van Dijk in Amsterdam tegen Ajax spelen voor de groepsfase van de Champions League. Ook keeper Alisson Becker en nieuwe aankoop Thiago Alcántara ontbreken bij het duel tegen de Amsterdammers. De premier-league kampioen van vorig seizoen gaat zonder dit drietal een zware periode tegemoet, waarin ze een behoorlijk aantal wedstrijden moeten spelen.

Oranje

Ook voor het Nederlands elftal is de blessure van Van Dijk problematisch. Oranje speelt de komende maand drie interlands, waarvan twee in de Nations League. Ook daar zal Van Dijk mogelijk geen deel aan kunnen nemen. Bondscoach Frank de Boer wenste hem via Twitter sterkte toe.

Hoe lang het zal duren voordat Van Dijk terug kan keren is op dit moment nog niet duidelijk. De aanvoerder van het Nederlands elftal zal eerst een operatie moeten ondergaan, waarna hij zo snel mogelijk zal beginnen aan het revalidatieproces.

Laatste nieuws