Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nederlandse man vrijgesproken van ‘zeilbootmoord’

De 65-jarige Peter P. is vrijdag vrijgesproken van de moord op zijn echtgenote Durdana de Bruijn. Het stel zat in 2015 in hun zeilboot voor de kust van Colombia toen het ongeval plaatsvond. 

Nederlandse man vrijgesproken van ‘zeilbootmoord’

Volgens P. werden hij en zijn vrouw aangevallen door gemaskerde overvallers. P. zat op het moment van de aanval op het toilet en werd daar vastgehouden. Toen hij na de overval de kajuit binnenliep, vond hij daar het lichaam van zijn vrouw. De rechtbank in Utrecht vindt het verhaal aannemelijk.

Onschuldig

In eerste instantie werd P. zelf als schuldige aangewezen door het OM. Er werd acht jaar cel geëist voor de moord op zijn vrouw na een uit de hand gelopen ruzie. Toen wezen de officieren van justitie op het gebrek aan bewijs dat er anderen aanwezig geweest zouden zijn op de boot. De rechtbank geeft nu echter aan dat er mogelijk wel sporen waren, maar dat die door het tropische klimaat niet veiliggesteld konden worden.

Dit is niet de eerste keer dat er problemen zijn met het onderzoek. Toen P. een verklaring af moest leggen, was er geen tolk aanwezig. Ook was er een bijtwond op zijn hand aanwezig, maar die werd niet goed op beeld vastgelegd. Daardoor kon niet duidelijk gemaakt worden of de beet afkomstig was van zijn vrouw of van een overvaller.

P. heeft van begin af aan zijn gezegd dat hij onschuldig was. Afgelopen vrijdag werd hij na een periode van vijf jaar vrijgesproken.

Misdaad
  • Pixabay