Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Drugs transporteren tussen de satésaus gaat mis

Het was een creatief plan: een lading heroïne en cocaïne transporteren tussen een hoop satésaus, maar een alerte medewerker van een transportbedrijf had door dat er iets niet helemaal klopte…

Drugs transporteren tussen de satésaus gaat mis

Op 16 september 2019 kwam er een lading satésaus binnen bij een transportbedrijf in De Lier. In eerste instantie leek het om een normale levering te gaan, maar een medewerker van het bedrijf begon te twijfelen toen hij zag dat alles in een belachelijke hoeveelheid plastic was ingepakt. Er werd ook geen klankformulier gegeven, maar een printje van de Kamer van Koophandel voor een bedrijf in versnellingsbakken.

De politie werd ingeschakeld en algauw werd tussen de pallets behoorlijke hoeveelheden drugs gevonden. In totaal ging het om 40,6 kilo heroïne en 62,5 kilo cocaïne. Een 26-jarige man uit Barendrecht en een 58-jarige man uit Strijensas werden aangehouden. Tijdens een huiszoeking werden er meerdere telefoons gevonden. Daaruit bleek algauw dat zij verantwoordelijk waren voor het transport.

Het OM eist vijf jaar cel voor de 26-jarige man en de 58-jarige kan op vier jaar gevangenisstraf rekenen. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Misdaad
  • Unsplash