doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Fietsen, fietsen, fietsen

De tour is net achter de rug en de Giro is alweer in volle gang. ook in de nabije toekomst zal er nog flink doorgereden worden. Wij doen alvast een vooruitblik!
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Fietsen, fietsen, fietsen

Door de Amstel Gold Race en Parijs-Roubaix ging dit jaar voor de tweede keer een dikke streep, maar elders in Europa fietst het peloton stug door. Zondag komt bij onze zuiderburen bijvoorbeeld het openbare leven volledig tot stilstand. Niet vanwege corona, maar wel vanwege de Ronde van Vlaanderen, die voor het eerst in honderd jaar dus niet op de eerste zondag van april wordt verreden, maar dat zal de Vlamingen en andere liefhebbers droge worst wezen. Met look. Ook het feit dat het parcours noodgedwongen iets is ingekort (van 270 naar 240 km) – en dat daarom de monumentale Muur van Geraardsbergen niet zal worden bedwongen – mag de pret niet drukken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Veel ogen zullen komende zondag zijn gericht op Mathieu van der Poel, die samen met zijn eeuwige rivaal Wout van Aert tot de topfavorieten wordt gerekend. Ook Niki Terpstra, de winnaar van 2018, die in juni, met dank aan een onoplettende gans, nog op de intensive care lag, is van de partij.

Twee dagen na de finish in Oudenaarde wordt in het Spaanse Irún het Vuelta-peloton op gang geschoten, met daarbij onder andere Tom Dumoulin, Primoz Roglic en Chris Froome. De Ronde van Spanje begint dit jaar doodleuk met een loodzware bergetappe, en ook in de daaropvolgende 17 etappes, op bergen als de Tourmalet en de Angliru, zullen de renners de wetten van de zwaartekracht nog regelmatig hartgrondig vervloeken. Ondertussen nadert in Italië de Giro zijn ontknoping. Je zou er bijna moe van worden, van al dat wielrennen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws