doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Beruchte maffiabaas verdwenen na tijdelijke vrijlating uit gevangenis

Eén van de meest beruchte leden van de Braziliaanse maffia, André Oliveira Macedo, werd dit weekend uit voorarrest gehaald. Kort daarna is hij spoorloos verdwenen. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Beruchte maffiabaas verdwenen na tijdelijke vrijlating uit gevangenis

Macedo, ook wel bekend als ‘André do Rap’, werd vorig jaar aangehouden en zat sindsdien in een zwaarbeveiligde gevangenis in voorarrest. De Braziliaan is de leider van een grote criminele drugsbende die voornamelijk gericht is op het smokkelen van cocaïne. Jaarlijks transporteren ze tonnen van het witte goedje over de hele wereld.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Dit weekend bleek dat Macedo niet langer in voorarrest kon blijven, omdat hij de wettelijke maximum periode in voorarrest had bereikt. Om die reden werd hij uit de gevangenis gehaald en in huisarrest geplaatst. De keuze van de rechter om de Braziliaan vrij te laten zorgde meteen voor veel ophef en het hooggerechtshof draaide de keuze terug.

Spoorloos

Na het oordeel van het hooggerechtshof werden er agenten ingezet om Macedo op te komen halen. Toen de politie eenmaal bij zijn huis was gearriveerd, was er geen spoor van de maffiabaas te bekennen. Het gerucht gaat dat hij direct na thuiskomst op de vlucht geslagen is naar het buitenland. Inmiddels is er een internationale zoektocht georganiseerd om ‘André do Rap’ terug te vinden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws