doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Fout van dronken arts kost zwangere vrouw het leven

De Belgische Helga Wauters moet in Frankrijk naar de rechtbank omdat zij in 2014 door medische fouten zorgde voor de dood van een zwangere vrouw. De anesthesiste had voor de bevalling gedronken en diende daardoor een verdoving op incorrecte wijze toe.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Fout van dronken arts kost zwangere vrouw het leven

Voor de bevalling van de 28-jarige Xynthia Hawke diende Wauters eerst een ruggenprik toe, waarna ze naar eigen zeggen ‘een glas rosé’ ging drinken met vrienden. Na het vertrek van Wauters verliep de bevalling echter niet soepel, waardoor ze terug moest komen naar het ziekenhuis. In de behandelkamer werd al snel duidelijk dat zij stevig doorgedronken had, omdat ze behoorlijk naar drank stonk.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Dronken

Wauters was al vaker in de problemen gekomen nadat ze alcohol had gedronken voor haar werk. Tot tweemaal toe was ze om die reden ontslagen. Daarnaast was ze al meerdere keren veroordeeld voor rijden onder invloed.

Tijdens de behandeling van Hawke intubeerde Wauters de slokdarm van de zwangere vrouw, waardoor zij niet goed onder narcose kwam en met veel pijn wakker werd, terwijl er bij haar op dat moment een keizersnede werd uitgevoerd. Een aantal dagen later overleed zij in het ziekenhuis door zuurstofgebrek.

Toen op de daaropvolgende dag een blaastest bij Wauters werd uitgevoerd, bleek dat zij een alcoholpromillage van 2,4 in haar bloed had. Dat staat gelijk aan zo’n zes tot negen glazen alcohol.

Wauters moet zich voor de rechter verantwoorden en kan een celstraf van 3 jaar verwachten voor het ongeval.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws