doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

OM eist 15 jaar gevangenisstraf en tbs tegen Jos B. 

Gistermiddag is de strafeis tegen Jos B. In de zaak Nicky Verstappen bekend gemaakt. Het gaat om 15 jaar gevangenisstraf en tbs voor het ontvoeren, misbruiken en doden van de 11-jarige jongen. Volgens de officier van justitie is er duidelijk bewijs voor de schuld van B.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
OM eist 15 jaar gevangenisstraf en tbs tegen Jos B. 

B. wordt niet verdacht van moord, maar van gekwalificeerde doodslag. Dat betekent dat het slachtoffer vermoord is om een andere misdaad te verbergen; in dit geval het vermeende misbruik van Nicky Verstappen. Bij een moord moet sprake zijn van voorbedachte rade. De maximale straf voor de twee soorten delicten is overigens even hoog.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Er zijn echter twijfels of er in deze zaak sprake is geweest van seksueel misbruik, aangezien de bewijzen daarvoor gering zijn. Dat vertelde een deskundige eerder deze week in de rechtbank. Op de kleding van Verstappen, inclusief de onderbroek van de jongen, is weliswaar DNA van B. gevonden, maar verder bewijs van misbruik is er niet.

B. zegt zelf dat hij het lichaam van Verstappen wel gevonden heeft, maar niets met de moord te maken heeft. In een videoverklaring vertelde hij eerder dat hij de kleding van de jongen heeft aangeraakt, maar dat de 11-jarige op dat moment al was overleden.

Wanneer de rechtbank uitspraak zal doen over deze zaak is vooralsnog onduidelijk.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws