doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Inbreker laat zijn autosleutels liggen, krijgt 2,5 jaar celstraf

En de prijs voor slimste inbreker van het jaar 2020 gaat naar… deze 41-jarige man die zijn autosleutels vergat bij een overval en vervolgens gearresteerd werd toen hij ze even later op kwam halen!
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Inbreker laat zijn autosleutels liggen, krijgt 2,5 jaar celstraf

Eerlijk is eerlijk: deze inbreker was met een redelijk slim plan op de proppen gekomen voordat alles in het water viel. Hij kwam aan bij het huis van zijn slachtoffer in Spijkenisse, verkleed als KPN-medewerker, compleet met een oud pasje om zich te legitimeren. Aan de 60-jarige vrouw die de deur opendeed vertelde hij dat hij was gekomen om de telefoonverbinding te controleren, waarna ze hem zonder problemen binnenliet.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Toen hij eenmaal binnen was, haalde hij plots een gaspistool tevoorschijn en eiste hij dat de vrouw hem geld zou geven, maar dat bleek zij helemaal niet in huis te hebben. Daarna besloot de man zo snel mogelijk te vertrekken, maar in zijn haast vergat hij zijn autosleutels, dus er zat maar één ding op: terug naar de woning en die sleutels pakken. De vrouw had ondertussen de politie al gebeld, (Bleek er toch niks mis te zijn met die telefoonverbinding.) dus toen de dief eenmaal teruggekeerd was, stond oom agent al klaar om hem in de boeien te slaan.

Inmiddels heeft de rechtbank besloten dat de man 2,5 jaar celstraf verdient. Daarnaast moet hij de vrouw 3000 euro smartengeld betalen. Als hij dat niet binnen twee jaar doet, mag hij nog een extra jaartje achter de tralies zitten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws