doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Super spicy, slangengif en stierenballen: dit zijn de vreemdste biertjes op aarde

Oktoberfest zou normaal net afgelopen zijn, maar helaas: dit jaar is het geannuleerd. Als troost vonden wij het daarom een mooi alternatief om wat aandacht te besteden aan ieders favoriete verfrissing. Ondertussen bestaat het gerstenat al zo’n 9000 jaar en in die tijd zijn er heel wat smaken verschenen. Wij hebben de vreemdste op een rijtje gezet.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Super spicy, slangengif en stierenballen: dit zijn de vreemdste biertjes op aarde

Als eerste op onze lijst: Het pittigste biertje op de planeet: Ghost Face Killah van de Twisted Pine Brewing Company. De dapperen onder ons kunnen hun dorst lessen met dit ‘verfrissende’ biertje, waar maar liefst zes verschillende chilipepers in verwerkt zijn, van jalapeño’s tot ghost peppers. Het heeft de zegen van Ghostface Killah van de Wu Tang Clan, dus het zal zeker niet tegenvallen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Rocky Mountain Oysters klinkt misschien een beetje vreemd in de oren, maar het lijkt niet per se een hele smerige soort bier, tot je bedenkt dat het een synoniem is voor stierenballen. Oorspronkelijk begon dit bier als een 1-aprilgrap, maar het kreeg zoveel aandacht dat Wynkoop Brewery het bier echt besloot te produceren. Blijkbaar heeft het een bijzonder hartige en vleesachtige smaak. Heerlijk!

Het volgende biertje heeft een iets meer voor de hand liggende naam: Snake Venom. Het zal je echter verbazen dat er juist geen druppel slangengif aanwezig is in de flessen van brouwerij Brewmeister. Het bier dankt zijn naam daarentegen aan het hoge alcoholpercentage (67,5%), waarmee het de titel van sterkste bier op aarde te pakken heeft.

‘Dinosaurusbier’ is de bijnaam van het door Fossil Fuels Brewing Company geproduceerde drankje dat de oudste ingrediënten ter wereld bevat. Er is helaas geen gemalen T-rex op in het flesje te vinden, maar wel een soort hop van meer dan 45 miljoen jaar oud.

We sluiten af met een zoet pilsje. Je zou het misschien het toetje van deze lijst kunnen noemen, maar dan zit je er toch behoorlijk ver naast, want dit bier is juist gemaakt voor het ontbijt. Smartmouth heeft een biertje gebrouwen met ontbijtgranen als inspiratie. Het eindresultaat is een IPA met de smaak van citroen en marshmallows.

Dit bericht bekijken op Instagram

•Saturday Morning | Marshmallow IPA• with Marshmallows, Lemondrop, Samba & Hellertau Blanc hops. 6.6% ABV | 10 IBUS ⠀ ✨🥣✨🥣✨🥣✨🥣✨🥣✨🥣✨🥣 ⠀ We tweaked the hops for this year’s batch of Saturday Morning and we’re STOKED on the result! If you’re lucky enough to snag a taste, you’ll find aromas of kiwi and sweet cereal, and a smooth brew bursting with flavors of Meyer lemon, stone fruit, orange Starburst, and white grape. Low in bitterness, high in nostalgia. 😉 ⠀ Limited quantities of the #nostalgicallyridiculous glassware will be for sale at both locations - first come first serve. . Releasing TOMORROW, Saturday, March 7th at 12:00pm Limited cans + draft | NFK + VB

Een bericht gedeeld door Smartmouth Brewing Co. (@smartmouthbeer) op

Laatste nieuws