doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Trump brengt onverwacht bezoek aan supporters ondanks besmetting coronavirus

De Amerikaanse president is onverwacht in het openbaar verschenen, nadat hij vorige week in het ziekenhuis werd opgenomen vanwege een besmetting met het coronavirus. Voor de deur van het ziekenhuis staan al enige tijd mensen buiten om de president beterschap te wensen. Hij besloot hen een kort bezoek te brengen door in een auto langs te rijden.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Trump brengt onverwacht bezoek aan supporters ondanks besmetting coronavirus

Op videobeelden is te zien dat Trump een mondkapje draagt en dat hij zich in een afgesloten auto bevindt, waardoor het besmettingsgevaar nihil is. Toch wordt zijn bezoek door medici als onverantwoord gezien, aangezien hij het virus alsnog over zou kunnen dragen aan zijn chauffeur. De chauffeur droeg weliswaar een mondkapje en oogbescherming, maar het risico op besmetting was alsnog aanwezig.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Judd Deere, een woordvoerder van het Witte Huis, gaf aan dat de korte autorit van de Amerikaanse President door zijn medische team als veilig was bestempeld. Er waren voorzorgsmaatregelen genomen om het risico op besmetting minimaal te houden en zowel de president als zijn medewerkers te beschermen.

Na de rondrit uploadde Trump nog een videoboodschap, waarin hij vertelde veel over het coronavirus geleerd te hebben nu hij het zelf heeft ervaren. Ook gaf hij aan later nog meer informatie over zijn ervaringen met het virus naar buiten te brengen. Als zijn gezondheid blijft verbeteren, wordt hij mogelijk vandaag nog uit het ziekenhuis ontslagen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws