doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Man laat pistool zien op Facebook Live, politie komt meteen op bezoek

Een man uit Rotterdam wilde even laten zien dat hij de trotse eigenaar is van een gloednieuw pistool. De 37-jarige besloot dat hij zijn illegale bezitting het beste op Facebook Live kon laten zien, om een lekker groot publiek te bereiken. Hij had er helaas niet op gerekend dat er ook een paar agenten mee konden genieten van zijn uitzending.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Man laat pistool zien op Facebook Live, politie komt meteen op bezoek

De Rotterdammer maakte er een hele show van. Eerst liet hij het pistool aan zijn publiek zien, waarna hij het rustig begon te laden. Mensen die via Facebook live meekeken, konden later ook nog horen dat er geschoten werd. Voor de politie was het genoeg bewijs om de man een bezoekje te brengen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De woning van de 37-jarige werd diezelfde dag nog betreden op grond van de Wet Wapens en Munitie, maar niet al het bewijs was op dat moment aanwezig. De politie vond weliswaar enkele pistoolhulzen, maar het wapen zelf werd niet in de woning aangetroffen. De verdachte is na de inval wel voor verhoor aangehouden.

Gevaarlijk

Het is niet de eerste keer dat iemand door met een wapen op een livestream te gaan in de problemen komt. Al eerder raakte een man gewond, nadat zijn vrouw per ongeluk op hem schoot met een pistool waarvan zij dacht dat het niet geladen was.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws