doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Nur in Deutschland: een automaat vol met worst

Waar anders dan bij onze oosterburen zou je een automaat tegenkomen gevuld met bratwurst, bockwurst, eieren en natuurlijk aardappelsalade? Nergens natuurlijk. Of ze ook een beetje goed verkopen? Jazeker, al helemaal na de uitbraak van het coronavirus.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Nur in Deutschland: een automaat vol met worst

Je moet het maar bedenken, een automaat waar je worst, eiren en aardappelsalade uit kan halen. In Duitsland werd dit briljante plan met succes uitgevoerd. Waar winkels vroeg dichtgaan, nemen de automaten het werk van de slagerijen over. Mensen die laat uit hun werk komen, kunnen zo toch nog een lekker stukje vlees in de pan krijgen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De automaten vinden ook succes in locaties waar het niet winstgevend zou zijn om een echte winkel te openen. Waar personeelskosten en huur een klein bedrijf de kop in drukken, kan een automaat makkelijk overleven.

Duitsland is niet de pionier wat het gebruik van automaten betreft, want ook in andere landen zijn al een paar vreemde vending machines gespot. Vooral in Japan, waar vrijwel alles in automaten gevonden kan worden, van alcohol tot ondergoed, is het voor de bevolking de normaalste zaak van de wereld om de vreemdste dingen uit de muur te trekken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws