doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Twaalf jaar celstraf geëist tegen Henk Kuipers

Iets meer dan een week geleden zat hij nog gezellig voor zijn verjaardag koffie te drinken met Johan Dersken, maar deze week moest hij voor de rechtbank verschijnen. Daar kreeg de voormalig captain van motorclub No Surrender slecht nieuws te horen. Hij kan mogelijk tot zo’n twaalf jaar de cel in gaan.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Twaalf jaar celstraf geëist tegen Henk Kuipers

Tijdens de rechtszaak die deze week plaatsvond werd niet alleen de zaak van Henk Kuipers besproken, maar ook die van de andere voormalige leiders van de motorclub. Tegen hen werden kortere straffen geëist van tussen de drie en zes jaar. Henk Kuipers wordt als hoofdgedachte gezien, omdat het OM hem als de hoofdverdachte ziet. "Het meeste geweld kwam van hem”, sprak de officier van justitie.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Captain Henk zou zich schuldig gemaakt hebben aan afpersing, mishandeling en het leidinggeven aan een criminele organisatie. "Hij wentelde alle schuld af op de ander en heeft lak aan de normen en waarden van onze samenleving”, oordeelde de officier van justitie.

Knuffelcrimineel

De Emmenaar kwam eerder al in de belangstelling, nadat er bij Powned een documentaire over hem werd gemaakt met de naam ‘Captain Henk’. Daarin was te zien wat de oud-clubleider in het dagelijks leven deed. Ook gaf het kijkers een blik op het leven binnen No Surrender MC. Het zou Kuipers het imago van een ‘knuffelcrimineel’ gegeven hebben, maar dat is volgens de aanklager niet waar. Die spreekt over Kuipers als een ‘ordinaire crimineel’.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws