doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Komende weken toch geen publiek bij sportwedstrijden

Stond je te popelen om eindelijk weer een voetbalwedstrijd bij te wonen? Dan heb je pech gehad, want na de maatregelen van gisteravond is dat niet meer mogelijk. Ook kleine verenigingen mogen geen publiek meer toelaten. Dus als je vrijdagavond met je maten de show gaat stelen met zaalvoetbal, dan moet dat nu helaas zonder publiek.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Komende weken toch geen publiek bij sportwedstrijden

Dinsdagavond om 18.00 zullen de maatregelen ingaan, maakte Premier Rutte bekend. Het gaat om een periode van drie weken, waarin gekeken zal worden of de maatregelen effectief zijn. Is dat het geval, dan blijven de tribunes nog langer op slot. "Het betekent niet dat sector het slecht doet. We kunnen blijven sporten in teamverband maar het moet even zonder aanmoedigingen vanaf de zijlijn", vertelde Rutte tijdens de persconferentie.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Naast het feit dat publiek niet meer welkom is, zullen ook sportkantines gedurende deze periode gesloten blijven. Ook daarvoor geldt: als de maatregel succesvol blijft, kan de periode van drie weken verlengd worden.

Financiële problemen

Veel verenigingen hadden het op financieel gebied al zwaar, nadat alle sportverenigingen gesloten bleven tijdens het eerste deel van de lockdown. Clubs in de eredivisie verliezen een groot deel van hun inkomen door de lage kaartenverkoop en ook kleinere verenigingen hebben het zwaar door het gebrek van inkomsten uit kantines.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws