doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Pikante boerinnenkalender viert jubileum

Het was bijna tien jaar geleden toen de eerste boerinnenkalender werd gemaakt. Vrijdag 2 oktober verschijnt daarom een jubileumeditie in de winkel. Wij blikken even terug op de start van een gouden traditie, waardoor heel Nederland kan genieten van onze bloedmooie boerinnen. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Pikante boerinnenkalender viert jubileum

Voor de boeren was het een bewogen jaar. Maatregelen om stikstofproductie omlaag te brengen zorgden voor de boerenprotesten en nu komt ook corona roet in het eten gooien. Wat een groot jubileumfeest voor de kalender zou worden, neemt nu de vorm aan van een kleine presentatie voor de pers. Toch is het wel degelijk tijd voor een feestje, want de mooiste vrouwen van het platteland worden weer van stal gehaald.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

In 2011 werd de eerste boerinnenkalender aangekondigd. Het zou een statement worden om te bewijzen dat er niks klopt van het stereotype van de lompe boerin. Ook was het een middelvinger naar de alpenlanden, waar al langer soortgelijke kalenders geproduceerd worden. De dames op hun kalenders bleken alleen helemaal geen echte boerinnen te zijn, maar professionele modellen. De oprichter van de Hollandse boerinnenkalender, Stef Bloo, wilde bewijzen dat hier op het Nederlandse platteland wel knappe dames te vinden zijn.

Een kleine teaser staat inmiddels al online. Daarin is alvast een voorproefje te zien van de modellen die aan de editie van 2021 meedoen. Geniet ervan!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws