Barcelona wint overtuigend bij debuut coach Ronald Koeman

Nadat we ze de afgelopen weken al een aantal oefenwedstrijden zagen winnen, was het nu dan echt tijd voor de eerste officiële wedstrijd van het Barcelona onder Ronald Koeman. Zondagavond speelden ze tegen Villareal in het eigen Camp Nou.

Na korte tijd was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De 17-jarige Ansu Fati scoorde zowel in de vijftiende als in de negentiende minuut. Daarna dwong hij ook nog eens een penalty af, waarna Messi zijn eerste doelpunt van het seizoen kon maken. Villareal leek met een achterstand van drie goals de kleedkamer in te moeten gaan, maar in de laatste minuut van de rust maakte Pau Torres nog een eigen doelpunt voor de 4-0. In de tweede helft zakte het tempo in, waardoor er verder geen doelpunten volgden.

Transfers

Het was allesbehalve rustig de afgelopen weken bij Barcelona. Luis Suárez verliet het team om aan te sluiten bij Atlético Madrid. Tijdens een persconferentie nam hij met tranen in zijn ogen afscheid van het team waar hij zes jaar had gespeeld. Tot nu toe lijkt het geen verstandige keuze geweest om de Uruguayaan uit de selectie te zetten. Bij zijn debuut voor de rivaal uit Madrid was hij in minder dan 30 minuten goed voor twee doelpunten en een assist.