doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Barcelona wint overtuigend bij debuut coach Ronald Koeman

Nadat we ze de afgelopen weken al een aantal oefenwedstrijden zagen winnen, was het nu dan echt tijd voor de eerste officiële wedstrijd van het Barcelona onder Ronald Koeman. Zondagavond speelden ze tegen Villareal in het eigen Camp Nou.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Barcelona wint overtuigend bij debuut coach Ronald Koeman

Na korte tijd was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De 17-jarige Ansu Fati scoorde zowel in de vijftiende als in de negentiende minuut. Daarna dwong hij ook nog eens een penalty af, waarna Messi zijn eerste doelpunt van het seizoen kon maken. Villareal leek met een achterstand van drie goals de kleedkamer in te moeten gaan, maar in de laatste minuut van de rust maakte Pau Torres nog een eigen doelpunt voor de 4-0. In de tweede helft zakte het tempo in, waardoor er verder geen doelpunten volgden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Transfers

Het was allesbehalve rustig de afgelopen weken bij Barcelona. Luis Suárez verliet het team om aan te sluiten bij Atlético Madrid. Tijdens een persconferentie nam hij met tranen in zijn ogen afscheid van het team waar hij zes jaar had gespeeld. Tot nu toe lijkt het geen verstandige keuze geweest om de Uruguayaan uit de selectie te zetten. Bij zijn debuut voor de rivaal uit Madrid was hij in minder dan 30 minuten goed voor twee doelpunten en een assist.

Onrust

Er is al geruime tijd onrust bij het Barcelona van Koeman. Voor de start van het seizoen kondigde Messi aan dat hij wenste te vertrekken vanwege problemen met het bestuur van FC Barcelona. De Argentijnse sterspeler zou bij Manchester City onder zijn oude coach Pep Guardiola komen te spelen, maar de deal ging toch niet door. Messi sloot hierdoor later aan bij de voorbereiding. Mogelijk volgen er later nog transfers om Messi te vervangen, aangezien hij nog steeds ontevreden is over het bestuur van de club. Memphis Depay wordt als één van de opties genoemd, aangezien hij al langer een goede band met Ronald Koeman heeft.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws