doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

FC Emmen krijgt toch seksshop als shirtsponsor

Er is al een tijd lang ophef over de nieuwe shirtsponsor van FC Emmen. De club zou een samenwerking aangaan met Easytoys, een bedrijf dat online seksspeeltjes verkoopt. De KNVB vond een seksshop als sponsor niet passend en koos ervoor het te verbieden, maar nu zijn ze toch teruggekomen op hun besluit.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
FC Emmen krijgt toch seksshop als shirtsponsor

In grote letters zou het op de borst van alle spelers van Emmen komen te staan: Easytoys. De KNVB stak er echter een stokje voor. Het zou niet oké zijn dat FC Emmen een sponsor krijgt die ’in verband kan worden gebracht met de seksindustrie’, gaf de KNVB aan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Ophef

Het besluit van de KNVB zorgde voor veel ophef. Fans van de club waren het niet eens met het verbod. Ook in Veronica Inside werd de sponsordeal van Emmen besproken. “Dit is zo lullig van de KNVB”, sprake René van der Gijp toen. Ook Johan Derksen sprak zich uit tegen het verbod. De heren van VI kregen voor hun steun een heel pakket met items uit het arsenaal van Easytoys.

Eén jaar

Nu komt er dan toch een deal tussen FC Emmen en Easytoys. De KNVB gaf uiteindelijk toestemming omdat beide partijen al duidelijke afspraken hadden gemaakt. Er moest wel een aanpassing worden gemaakt in het contract. In plaats van een driejarige deal, wordt het teruggedraaid naar een deal voor één seizoen. In december volgt er een nieuw besluit, waaruit zal blijken of FC Emmen de resterende twee jaar ook nog met de seksspeeltjesverkoper op hun shirt mag spelen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws