doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Dropverslaving komt Amerikaan duur te staan: moet het bekopen met de dood

Dat te veel alcohol je kan nekken, dat wisten we. Maar dat je ook te veel drop achter de kiezen kunt werken, da's een nieuwe. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Dropverslaving

Een 54-jarige man in Massachusetts kwam vorig jaar te overlijden nadat hij een grote hoeveelheid drop naar binnen werkte, zo maakten dokters gisteren bekend.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Hoeveelheid drop

De man was zeker niet bescheiden in zijn dropconsumptie. De pechvogel werkte vlak voor zijn dood twee weken lang elke dag anderhalve zak drop naar binnen, zo is te lezen in the New Engeland Journals of Medicine.

De man zakte vorig jaar in elkaar in een fastfoodrestaurant en overleed een dag later. De artsen ontdekten vervolgens dat hij een gevaarlijk laag kaliumgehalte had, wat resulteerde in hartritmeproblemen. Uiteindelijk werd een hartstilstand hem fataal.

De boosdoener

Weleens van glycyrrhizinezuur gehoord? De overleden man waarschijnlijk ook niet. Dit is een zuur dat in zoethout zit, een van de ingrediënten in drop. Het zuur kan de valiumspiegel uitputten en hartritmeproblemen veroorzaken. “Zelfs als je een kleine hoeveelheid drop eet, kan dit je bloeddruk een beetje verhogen”, schrijft dr. Neel Butala, cardioloog in het Massachusetts General Hospital in de publicatie.

Natuurlijk kun je gewoon drop blijven eten, maar hou het dan een beetje leuk en vreet zeker niet dagen achter elkaar grote hoeveelheden. Jeff Beckham, woordvoerder van Hershey Company (een bedrijf dat drop produceert) raadt aan om met mate te genieten van het snoep. Moet te doen zijn, toch?

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Beeld: Black Licorice door Susanne Nilsson onder de licentie CC BY-SA 2.0

Laatste nieuws